Yazar

Corona Virüs ve KKTC yansımaları

Gri Meydan‘a ve tüm okuyucularımıza merhaba diyoruz. Fikir ve düşüncelerini çatışmasız bir alanda paylaşabilmeyi şiar edinen iki dost olarak bu yola çıktık.

Anladığımızı anlatma, fikrimizi aktarma, düşüncemizi paylaşma ve en mühimi de kalemi silah değil, bir fikir gücü olarak ortaya koyma gayreti ile yazılarımıza Gri Meydan üzerinden devam ediyor olacağız. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

***

Corona Virüs meselesi, tüm dünya ile eş zamanlı olarak ülkemizin de zaruri olarak gündeminde maalesef.

Özellikle yaşlı ve bağışıklığı etkileyen belirli hastalık gruplarında yer alan insanların birincil tehtit altında olması, sivil toplum misyonu üzere beni ayrıca ilgilendiriyor.

Biyolojik savaş, abartılanlar, hafife alınanlar, sektörler vs… Şu an için bunların hiçbir önemi yok. Tümü doğru olabilir. Ancak bu meseleler asla bugünün konusu olamaz. Bunları nasılsa ilerleyen süreçte daha çok konuşuyor olacağız.

Gelelim ülkemizdeki duruma ve bizim asıl ilgilenmemiz gereken noktaya. Türkiye’nin müthiş tedbir aldığı, buna bağlı olarak da Corona Virüs meselesinin şu an için kontrol altında olduğu gibi son derece umut verici bir gerçek karşımızda duruyor.

KKTC ise hem aldığı ciddi tedbirleri, hem de muhtemel ki az tanınmış ülke olmanın tezahürü ile vaka sayısı henüz tek basamaklı sayılarda.

Peki ne yapacağız? Ne yapmalıyız?

Evlerimizden çıkmamaya, uzman ve devletimizin tavsiyelerine önemli derecede riayet etmeye özen göstermeliyiz. Mesele bu kadar basit. Sayfalarca yazmanın ya da saatlerce anlatmanın bir manası yok. Yapmamız gerekenler çok basit ve herkesin rahatlıkla uygulayabileceği şeyler çünkü.

Diğer bir mesele ise genel olarak maddi yetersizlik ve sosyal yoksunluk yaşayan bireylerin özellikle bu türevli dönemlerde daha fazla desteklenmesi gerektiğidir. Bu noktada vatandaşından kurumuna kadar hepimiz elimizden geleni yaparsak, bu süreci minimize bir şekilde atlatacağımız inancındayım.

Biz KKTC Engelliler Dayanışma Derneği ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi işbirliğinde son derece büyük bir organizasyona daha imza atıyoruz

Ülke olarak içinde bulunduğumuz kriz halini minimize edebilmek için engelli ve yaşlılara insani temel ihtiyaçlar noktasında destek sağlanıyor.

Dernek olarak 11-12 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz hasta bezi ve erzak organizasyonlarını genişletiyor, kırsalda yaşayan tüm üyelerimizin yanında olabilmeyi hedefliyoruz.

Yakın temasta bulunmadan ve evlere girmeden, son derece profesyonel bir çalışmayla dağıtımları gerçekleştiriyoruz.

Bu Corona Virüs sürecini panik yapmadan, galyana gelmeden, tedbirli olarak hareket etmemiz halinde daha rahat atlatabileceğimiz inancındayım.

Üst satırlarda da ifade ettiğim üzere herkes üzerine düşeni yaparsa bu günler çok daha kolay bir şekilde geride kalacaktır.

Hem kendimiz, hem sevdiklerimiz, hem de toplum sağlığı için zaruri haller dışında asla evlerimizin dışına çıkmamaya özen gösterelim.

Son olarak da sosyal ve maddi anlamda yetersizlik yaşayan çok sayıda engelli ve yaşlı bireyler için elimizden geleni ortaya koymaya gayret etmemiz gerektiğini tekrar hatırlatmak isterim. Özellikle virüs tehtidi nedeniyle durma noktasına gelen hayat, zaten maddi yetersizlik yaşayan insanlar için çok daha zorlu bir sürecin başlamasına neden olmaktadır çünkü.

Biz de bu gerçekleri ve içinde bulunduğumuz ortamı dikkate alarak zaten yürütmekte olduğumuz sosyal yardımlaşma faaliyetlerini arttırma kararı aldık. Sosyal devlet anlayışı noktasında sivil topluma düşen misyonu yerine getirmeye gayret ediyoruz. Toplamda 50000 TL bütçe ile en temel insani ihtiyaçları mümkün mertebe karşılayarak, bu sınavı da alnımızın akı ile geride bırakmış olacağız inşallah…

Exit mobile version